Манчестър Сити е направил оферта на Блекбърн за Роке Санта Круз, на стойност 12 милиона паунда, съобщава „Сън”. „Гражданите” изненадващо се домогват до нови играчи, докато английските медии нищят финансовите проблеми на клуба и неговия собственик. Авоарите на Такшин Шинаватра са замразени, а самият него го очаква дело по обвинение в корупция.

Роке Санта Круз също иска да осъществи трансфер, още повече, треньор на Сити вече е човекът, който го привлече в Блекбърн – Марк Хюз. За разлика от него обаче, президентът на Роувърс Джон Уилямс не желае да се разделя с голмайстора на отбора.

Още преди в офисите на Блекбърн да се получи официалното предложение, един от шефовете побърза да заяви: „Сити направиха запитване, за да разберат дали бихме продали Санта Круз, но ние определено им отговорихме с НЕ. Нямаме намерение да се разделяме с него, особено заради Манчестър Сити. За това лято приключихме с продажбите.”

Ако все пак Роке премине на „Сити ъф Манчестър”, конкуренцията в атаката ще се засили сериозно. Освен българина Валери Божинов, Марк Хюз ще разчита и на друго ново попълнение – бразилеца Жо.

Докато бъдещето на Ведран Чорлука продължава да тъне в неяснота, се разбра, че нападателят Дарайъш Васел ще пропусне 10 седмици от сезона заради травма в коляното.