Манчестър Сити с Мартин Петров и Ливърпул не успяха да се победят в днешния последен мач във Висшата лига за 2007 година. Срещата от 20-я кръг завърши 0:0.

Въпреки че игра пълни 90 минути Марто не се чувстваше толкова комфортно, колкото срещу Блекбърн и показа, че умората се е натрупала в него.

Двете нули на таблото обаче не отговарят на качеството на двубоя. Двата отбора показаха отличен футбол, като все пак Ливърпул доказа защо е най-добрият гост в Премиършип.

Първото полувреме момчетата на Свен Йоран Ериксон играха тактически изключително правилно, а Петров направи няколко отлични пробива по лявото крило, от които обаче неговите съотборници не можаха да се възползват.

През второто полувреме „небесносините” нямаха нито едно чисто голово положение, докато играчите на Рафаел Бенитес имаха поне седем-осем такива. В самия край на мача, „червените” изпуснаха най-чистото си положение, когато Дън трябваше да изчисти топката почти от голлинията.

След днешното равенство Ливърпул остана на 4-то място с актив от 37 точки, с 1-а повече от Ман Сити, който е на 5-то. Торес и компания обаче са и с мач по-малко.