Манчестър Сити привлече един от най-големите таланти в момента в хърватския футбол Анте Палаверса, който играе в Хайдук Сплит. Днес Палаверса премина медицински тестове, а Хайдук ще получи 6.3 милиона евро като трансфери още пари, заложени като бонуси. Има и клауза от 10 % от бъдещ трансфер за Хайдук.

Палаверса е на 18 години, роден на 6-и април 2000-ата година, юноша на клуба и има 14 мача и 2 гола за първия отбор на тима. От 2017-а година играе мъжки футбол, като на 17 стартира във втория отбор, за който реализира също 2 гола в 19 мача. Дебютът му в първия отбор на Хайдук е на 26-и юли 2018-а година при победата над Славия с 1:0 в мач от турнира Лига Европа, когато влиза като смяна.

Играещ като централен полузащитник, Палаверса ще се върне под наем в Хайдук и ще играе в родния си клуб до лятото на 2020-а година, е решението на Хосеп Гуардиола. По самата сделка се работи от близо три месеца и сайтът City Watch го определя като наследникът на Фернандиньо в отбора.

"Аз съм юноша на Хайдук и да играя за този отбор винаги е било моя мечта. А сега съм още по-щастлив, защото от Академията на Хайдук стигнах до един от най-големите отбори в света. Надявам се, че ще оправдая доверието на хората от Сити, които са ме харесали, и на мениджъра на клуба Хосеп Гуардиола", заяви талантът.