За втора поредна година фен клуб "Ман Сити България" е организатор на благотворителния турнир по футбол на малки вратички между чуждестранни футболни фен клубове от България.

През 2021 година инициативата събра почти 2000 лв, които бяха дарени на малката Стаси, лекуваща се от ДЦП. На турнира, който тогава се проведе в края на месец юли, участие взеха фен-клубовете на Евертън, Саутхямптън, Челси, Лийдс, Нюкасъл, Милан и разбира се – Ман Сити. Победител стана отборът на Саутхямптън.

Изключителна подкрепа за първото издание на благотворителния турнир оказаха няколко дами, за които футболът е любима игра, призвание и професионален път. Това бяха момичетата от „Скрити лимонки“, които организираха разпродажба на книги в рамките на надпреварата и футболист №1 за 2021 година в женския футбол – Симона Петкова. Симона изигра няколко срещи като част от отборите на различни фен клубове. Звездата на швейцарския Йънг бойс не спира да помага и в настоящето издание на турнира като предостави 3 броя от своята книга „Футболно пътешествие“ за благотворителния търг.

На 11 юни от 9:00 часа на терените на Winbet Sports Centre в гр. София първото място във втория благотворителен турнир ще си оспорват общо 15 отбора като таксите за правоучастие ще бъдат дарени за лечението на Борил Георгиев Янков. Средства в помощ на Борил ще се събират и в кутия на мястото на събитието, а истинско съзвездие от футболисти и български футболни клубове оказват своята съпричастност с Борил като дариха артикули и аксесоари за благотворителен търг, в който можете да вземете участие на страницата на Фен клуб „МАН СИТИ БЪЛГАРИЯ“ във фейсбук.

УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРИЯ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР

ФЕНКЛУБОВЕ

Ман Сити
Ювентус
Милан
Евертън
Арсенал
Ман Юнайтед
Лацио
Рома
Галатасарай
Бърнли
Нюкасъл
Челси

ДРУГИ ОТБОРИ

Топка е
FPL BG
 Нотс Каунти