Манчестър Юнайтед обърна Блекбърн от 0:1 до 4:1 и направи поредна крачка към титлата в английската Висша лига. „Червените дяволи” прибавиха заслужено нови три точки към актива си и вече имат 78 точки, девет пред Челси, който играе по-късно нелеко гостуване на Уотфорд.

Изненадващо Блекбърн поведе в резултата в 29-та минута, когато Мат Дербишайър откри за гостите и оправда доверието на мениджъра Марк Хюз към него. Попадението срещу Юнайтед бе по-малкия проблем за домакините, който именно в този момент загубиха защитника Неманя Видич. Сърбинът счупи ключицата си и може да пропусне остатъка от сезона. С това проблемите на сър Алекс Фъргюсън в окомплектоването на защитата стават изключително сериозни, като в предстоящите срещи той най-вероятно ще експериментира на тези постове.

Манчестър Юнайтед показа силната си воля за победа едва в последните 20 минути на мача, след като изоставаше в по-голямата му част. В 61-та минута Пол Скоулс проби сам и шутира за 1:1, а Майкъл Карик не сбърка при удалата му се възможност в 73-та минута и прати топката директно във вратата на Брад Фридел.

В заключителните десет минути Жи Сунг Парк и Оле Гунар Солскяр оформиха убедителния успех за Манчестър Юн.

Така Юнайтед победи Блекбърн за първи път този сезон, след като от първите две срещи помежду им съставът на Марк Хюз измъкна по три точки. Блекбърн е в златната среда, точно на 10-та позиция, с 40 точки в актива си.

В останалите срещи от днес:

Ливърпул – Арсенал 4:1

Болтън – Шефийлд Юн 1:0

Чарлтън – Уигън 1:0

Фулъм – Портсмут 1:1

Нюкасъл – Манчестър Сити 0:1

Уест Хем – Мидълсбро 2:0