Нападателят на Универсидад де Чили Анджело Енрикес е пред сензационен трансфер в Манчестър Юнайтед, след като по-рано днес мина успешно медицински тестове в клуба. „Червените дяволи“ ще платят около 3,5 милиона паунда за чилиеца.

Според информациите на Острова сър Алекс Фъргюсън е ускорил сключването на сделката, след като разбрал, че Манчестър Сити също се интересува от от играча. Братът на футболиста – Сесар, разкри, че 18-годиншият талант се е справил успешно с медицинските тестове на „Олд Трафорд“.

„Неговият преглед мина днес. Говорих с него и той е спокоен и щастлив“, сподели Сесар пред пресата в родината си. „Скаутите на Юнайтед дойдоха и гледаха Анджело във всичките му мачове. След това проведоха дълъг разговор с него и по някакъв начин са го убедили.“

От думите на Сесас става още ясно, че Анджело е бил наблюдаван от Юнайтед повече от две години.

„Те започнаха с 10 играча от Южна Америка и единтсвен Анжело остана. Той направи страхотни жертви, но мечтата му е да играе за Манчестър Юнайтед“, завърши брат му. Вчера пък треньорът на Универсидад Себастиан Бечачече разкри, че Енрикес не е негово разположение, с което допълнително засили спекулациите.

През 2012 година младокът вкара 11 гола в 17 срещи за Универсидад и бе една от звездите на тима след продажбата на Едуардо Варгас в Наполи.