Джордж Балдок обичаше футбола повече от всичко. Обожаваше децата и неговата страст към топката ги вдъхновяваше да продължават да преследват мечтите си. Балдок беше душата на Шефилд години наред – феновете го обожаваха, аплодираха го, празнуваха с него и дори плакаха заедно с него. Но за съжаление, накрая останаха само сълзите на тъгата. Не само гръцкият футбол го оплаква, но и цяла Великобритания.

За феновете на Шефилд той беше „Звездният човек“, а за семейството на Мари – много повече! Синът ѝ Харви беше диагностициран със сърдечен проблем, което заплашваше бъдещето му във футбола. Всеки мач беше истинско изпитание за родителите му, а всяко спортно усилие – огромно предизвикателство. Операцията премина успешно, но само с наличието на дефибрилатор момчето можеше да продължи да играе по-сигурно и уверено.

Когато Джордж Балдок чу историята на малкия Харви, той беше дълбоко трогнат. Купи му дефибрилатор, но помоли това да остане тайна – тайна на любовта между него и семейството. Сега Харви тича, вкарва голове, дава всичко от себе си на терена, а семейството му винаги е там – с портативния дефибрилатор на всяка среща, аплодирайки младия футболист и Джордж.

Когато Мари чу за смъртта на Балдок, сърцето ѝ се сви. Изпрати своето послание за живота, защото за нея Джордж Балдок беше човекът, който подаде „асистенция“ на малкия Харви – както на терена, така и извън него.

„Много хора не знаят, че Харви беше диагностициран със сърдечно заболяване преди няколко години. Беше напълно неочаквано и за нас – истински шок. Операцията беше успешна и за щастие сега се справя добре. Ще продължи с редовни прегледи, докато не се наложи друга операция. Като родители, това е постоянна тревога за нас, нещо, което трябва да контролираме.

В стария ни отбор разполагахме с портативен дефибрилатор, който обаче трябваше да връщаме след всеки мач, затова започнахме кампания за набиране на средства, за да си купим собствен.

Джордж Балдок

Когато Джордж Балдок чу за Харви, веднага се намеси и на следващия ден купи дефибрилатор. Това беше негов личен подарък, не нещо, което направи за реклама или чрез клуба. Той го направи от сърце. По Коледа ни помоли да не разгласяваме това, затова запазихме тайната досега.

Джордж никога няма да разбере колко много значи това за нас и колко спокойствие ни дава, докато Харви продължава да играе футбол, защото знаем, че ако се случи нещо, винаги имаме дефибрилатора с нас."

31-годишният футболист бе намерен мъртъв в басейна в своя дом в Атина. Към момента няма никакви подробности за смъртта му, като местните власти водят разследване.

Гръцките медии пишат, че футболистът, който има над 200 мача за английския Шефийлд Юнайтед, не е имал каквито и да е здравословни проблеми.