Бившият наставник на Астън Вила Алекс Маклийш нападна футболистите на тима, като заяви, че „слабия и неопитен“ състав му е коствал позицията на мениджър.

Шотландският специалист, който още от началото бе посрещнат остро от привържениците на „виланите“, бе уволнен само 24 часа след края на сезона във Висшата лига и не успя да се задържи на поста дори една календарна година. Клубът на Стилиян Петров завърши на разочароващото 16-о място с 38 точки, само на 2 над зоната на изпадащите. Във втората половина на първенството Вила записа едва 7 победи в последните си 17 срещи.

„Знаех много добре с какво се захващам. Накрая наистина се оказахме в тежка ситуация, но оставането във Висшата лига бе жизнено необходимо за Вила“, каза Маклийш. „Загубихме толкова срещи, колкото и Ливърпул, но онова, което се оказа решаващо, бяха прекалено многото равенства, които ни попречиха да сме по-високо в таблицата.“

„След края на първенството мога да кажа, че съставът бе доста слаб, липсваше му опит и това си каза думата. Отборите, които завършиха около нас в класирането, бяха по-силни. Поздравявам момчетата, които се хвърлиха здраво в последните кръгове. Тези моменти ни бяха необходими по-често, за да вървим нагоре“, добави бившият наставник на Бирмингам.

„Сега трябва да си почина, затова заминавам на ваканция. Надявам се да се върна по-силен и да започна някъде на чисто“, завърши Маклийш.