Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш бе изненадан изключително горчиво предвид незавидното 15-о място на бирмингамци във Висшата лига, след като трима от неговите футболисти бяха уловени да купонясват в местен нощен клуб.

Още по-неприятното е, че това се е случило след церемонията по връчването на годишните награди на клуба, на която Стилиян Петров бе отличен като играч на сезона. Бранителите Джеймс Колинс и Крис Хърд заедно с полузащитника Фабиан Делф обаче решили да продължат забавленията другаде, въпреки че не са получили разрешение от Маклийш. Там посетител е заснел с мобилния си телефон скандал между Хърд и член от персонала на заведението, докато Делф се опитал да успокои спорещите.

„Не очаквах това да се случи, смятах, че всеки ще си отиде у дома“, коментира мениджърът на „виланите“. „Чувствам гняв и разочарование от действията на тримата. На церемонията не се предлагаше алкохол и си помислих – колко наивно от моя страна, въпреки че познавам тази част от града, че всички ще се приберем у дома. Аз дори подраних и може само да си представите колко шокиран бях, докато слушах сутрешните новини.“

„Просто това ме изненада, още повече като се има предвид позицията в класирането, на която се намира отбора. Какво се очаква да направя? Да забраня алкохола, или пък лично да им давам по малко всяка вечер, или да назнача пазач за всеки един от тях , който да ги наблюдава по 24 часа на ден? Тази ситуация е просто невероятна!“, избухна шотландският специалист.