Селекционерът на Англия Стив МакЛарън напусна бързо пресконференцията след неубедителната победа на неговите момчета над Андора с 3:0. Наставникът ясно показа под какво огромно напрежение се чувства, като не отговори на нито един журналистически въпрос.

Много от 16000 хиляди привърженици, пътували от Острова до Барселона, за да подкрепят своите любимци, освиркаха селекцията след края на евроквалификацията.

Пресконференцията на МакЛарън продължи по-малко от две минути и завърши с думите му:

„Не ме интересува какво пишете вие, или какво говорят хората. Интересува ме само случващото се в отбора. Решени сме да докажем на всички, че грешат. Така че, господа, ако искате да пишете, пишете си каквото си искате. Защото това е всичко, което ще ви кажа аз.”

Преди да напусне залата, МакЛарън заяви, че се гордее със своя отбор, заради начина, по който е приел трудната ситуация, и се е справил с нея.

„Дойдохме тук, за да спечелим мача и бе важно да го направим. Момчетата си свършиха работата. Да, в трудни условия, и на терена, и извън него, не преодоляха всичко. Гордея се с тях. На полувремето им казах, че трябва да бъдат смели и да покажат характер – и те го сториха.”

„Не се притеснявам за себе си, но мисля, че за футболистите бе много, много трудно. Със сигурност след този мач доста от тях да израснали.”

Старши треньорът на Андора Давид Родриго бе доволен от представянето на своя отбор. „В тактически план бяхме почти перфектни. Освен Джерард и Ленън, останалите играчи успяхме да ги контролираме. След като ни поведоха обаче много от нашите играчи се поизмориха. Но аз съм доволен от тях.”