Селекционерът на Англия Стив МакЛарън нападна един от основните си футболисти Уейн Рууни с думите: „Не си играл добре от 2004 година!” Наставникът изрекъл острата реплика малко след поредния провал на „трите лъва” – равенството срещу Израел.

В съблекалнята МакЛарън отличил като особено нескопосани изявите на играча на Манчестър Юнайтед, и Рууни ядосано захвърлил националната фланелка в съблекалнята след скандала.

21-годишният Рууни не е вкарвал гол за Англия от игра откакто се разписа срещу Хърватия при победата на „трите лъва” в групите на Евро 2004.

По време на мача с Израел той дори усложни положението си, като си изпроси жълт картон за грубо влизане в краката на Тал Бен Хаим. В последствие футболисти от отбора на домакините разкриха, че дори от своята съблекалня са чували ядосаните викове на Рууни.

МакЛарън, който призова за по-добри изяви от основните си играчи, заяви, че чувства как Рууни не дава всичко от себе си. „Вкарали сме само един гол в пет мача и никой не е по-притеснен от Уейн Рууни. За да печелиш точки, трябва да вкарваш.”

В английските медии най-широко се разпространяват притесненията, че МакЛарън няма сили да преобърне негативното развитие на нещата, тъй като вече е загубил доверието на фенове, футболисти и журналисти.