Бившият треньор на националния отбор на Англия Стив Макларън назова причините, които според него не позволяват на „трите лъва” да постигнат най-големите върхове. Той заяви, че неубедителната игра на тима е свързана с неправилната политика по отношение на английските футболисти и треньорите.

„Според мен, главната грешка се крие в това, че ние гледаме играта, а не играчите. Вижте Висшата лига, където само 38% са англичани. Това е твърде малко. Освен това съвсем малко футболисти, които се състезават за националния отбор носят фланелките на четирите водещи отбора, които взимат участие в Шампионската лига. Това е топтурнирът, в който се натрупва изключително голям опит, а на практика англичаните не получават шанс в него”, сподели Макларън.

„Същото касае и треньорите, техният опит и развитие. Ние каним в националния отбор италиански специалист без дори да си зададем въпроса: Как да развием уменията на нашите треньори?” Мисля, че следващият селекционер трябва да бъде англичанин”, завърши бившият треньор на Англия.