Селекционерът на английския национален отбор по футбол Стив МакЛарън направи интересно разкритие пред неделното издание на таблоида The Sun – News of the World. МакЛарън сподели каква тактика е приложил на Дейвид Бекъм, за да го накара да действа по-добре за Англия: Шокова терапия.

Според старши треньора Бекъм е бил толкова изумен, когато не е бил повикан в националния през миналия август, че това го е принудило да покаже най-добрата си страна.

Това означава, че МакЛарън може да действа по същия начин, ако види, че Бекъм се отпуска в САЩ, когато започне да играе в ЛА Галакси.

МакЛарън твърди пред изданието: „Няма значение дали имаш най-големия талант, или най-малко качества; всеки реагира на шока. Това се случва във всички сфери на живота, дори в бизнеса. Но е най-очевидно в спорта.”

Специалистът продължи: „Дейвид реагира точно по начина, по който очаквах аз. Понякога играчите не виждат какво наистина се случва, и трябва да ги шокираш, за да промениш това. Дейвид остана наранен, след като отпадна от националния, но успя да се справи и да се завърне още по-добър. Подобряването му е още по-осезаемо след Нова година и той изглежда в чудесна форма.”

„Представянето му напоследък е отлично, и той помогна много на тима, но аз не бих си променил решението, което взех през август. Тогава това бе правилният ход. Новото предизвикателство за Дейвид ще бъде да поддържа тази форма и в САЩ,” завърши МакЛарън, като призна, че не само върху Бекъм е приложил своята терапия. Нападателят Майкъл Оуен също е изпитал шоковото „лечение” на гърба си.