Селекционерът на английския национален отбор Стив МакЛарън предупреди Дейвид Бекъм да не очаква отново да попадне в титулярния състав на „трите лъва” след контузията, от която страдаше.

През седмицата МакЛарън пропътува 11000 мили, за да отиде до Лос Анджелис и да се срещне със звездата преди да обяви състава си за квалификацията с Хърватска и контролата с Австрия.

Бившият капитан на Англия пропусна последните четири мача на отбора поради контузия.

„Едно от нещата, на които най-вече залагам в моята кариера е отношенията с играчите”, заяви МакЛарън. „Те трябва да са много близки – колкото по-близки, толкова по-добре”.

„Пътуването до САЩ да видя Дейвид Бекъм бе запланувано много отдавна. Исках да видя как той тренира, с кой тренира и какво е бъдещето. Искам да разбера, че е възстановен и готов да продължи”, обясни бившият мениджър на Мидълсбро.

„Знам, че Дейвид е мотивиран и знам, че иска да играе за Англия. Трябва обаче да е ясно, и мисля, че той разбира – той е в отбора, но все още има много да се доказва”.

В момента Бекъм има 97 участия за Англия и ако играе във Виена и след това на „Уембли”, това би го доближило на един мач от паметния личен рекорд.