Селекционерът на английския национален отбор по футбол Стийв Макларън даде да се разбере, че няма намерение да се оттегля от поста си, въпреки негодуванието на феновете и критичните коментари в медиите след неособено убедителното представяне на английските национали в евроквалификациите.

„Няма да позволя шепа раздразнени запалянковци да оказват натиск върху мен,” отсече Макларън.

„Тук съм, за да работя и нямам намерение да се махам докато не свърша работата си. И за момент дори не съм си помислял да се оттеглям. Дори когато обидите достигнаха връхната си точка, изобщо не ми мина през главата, че това може да е последния ми мач начело на Англия. Не вярвам някога отново да бъда толкова жестоко обиждан в живота си, но като погледна назад смятам, че това само ме прави по-силен.”

Макларън също така обясни как се е опитал да мотивира играчите си на почивката на мача с Андора, което в крайна сметка доведе до три безответни гола за англичаните:

„Когато се прибрахме на почивката, казах на момчетата, че ако нещата се объркат аз ще съм този, който ще опере пешкира. За това им казах, да не се притесняват, а да излязат на терена, да забравят за атмосферата на стадиона и просто да поиграят футбол.”