Селекционерът на Англия Стив МакЛарън е готов да отприщи Уейн Рууни в квалификациите за Евро 2008 с Естония и Русия.

Специалистът сподели още, че нападателят на Манчестър Юнайтед изгаря от желание да помогне на националния отбор в оставащите мачове по пътя за финалите на Европейското първенство.

„Всички знаем какъв невероятен талант е Уейн Рууни, а ние не можехме да го използваме достатъчно в срещите на Англия. Хубаво е да разполагаш с най-добрите играчи за тези важни сблъсъци”, каза МакЛарън.

„А Уейн няма търпение да играе за „трите лъва” и да се представи на високо ниво. Гледах изявите му за „червените дяволи” и там разкрива истинския си потенциал. Много се радвам, че пак мога да разчитам на него. Предстоящите две квалификации са изключително важни за нас, победите са задължителни, макар че в момента сме насочили вниманието си изцяло върху сблъсъка с Естония”, коментира още наставникът.

„Няма скандал между Майкъл Оуен и Нюкасъл. Ние поддържаме връзка с клуба, с медицинския екип, аз си говоря със Сам Алърдайс, както и със самия футболист. Няма никакъв риск, той е много важен за нас, ако е във форма, със сигурност ще играе”, призна селекционерът на Англия.

„На тренировките ще преценим, дали ще бъде в състояние да излезе на терена в двете квалификации. Но трябва да се знае, че няма конфликт клуб-национален отбор. Съществува просто един диалог между мен и Сам, лекарите и играча”, обобщи ситуацията МакЛарън.