Голмайсторът на Блекбърн Бени МакКарти призна, че са му били необходими цели три месеца, за да си избие от главата мисълта за Челси, след като това бято Жозе Моуриньо го обяви за своя трансферна цел.

След като отново почна да бележи гол след гол, южноафриканецът се превърна в основен играч на Блекбърн. МакКарти реализира пет гола в четири мача и призна колко объркан е бил в началото на сезона.

„Когато името ти се свързва с други отбори и знаеш, че в слуховете има истина, си мислиш единствено – Уау, мога да играя в Шампионската лига. Изненадан съм, че се обърках до такава степен. Бях изненадан и колко зле мога да се почувствам. Аз вече съм на 29 години, а не са много футболистите, които на тази възраст получават шанс да играят за един от грандовете в Премиършип. Предполагам, че заради това се разочаровах, когато трансферът не се получи,” призна МакКарти.

Нападателят все още не е подписал нов договор с Блекбърн и следващото лято ще е свободен агент. Той бе много разстроен и не показваше добра форма в началото на сезона, и поради това мениджърът Марк Хюз го остави извън състава за известно време. Именно това обаче подейства отрезвително за голмайстора.

МакКарти сподели: „Казах си, че трябва да показвам същото, което показвах в началото на престоя си при Роувърс, така че хората да не кажат, че първият ми сезон е бил чист късмет.”