Полузащитникът на Челси Клод Макелеле обмисля да последва примера на Дейвид Бекъм и да премине в американски клуб. Ветеранът все още няма предложение за нов договор от лондонския клуб, като до края на настоящия има още един сезон.

Френският национал сподели, че все по-осезаемо усеща конкуренцията, която има за неговия пост от страна на Джон Оби Микел и Ласана Диара.

Макелеле имаше ключова роля в успеха на Челси през 2005 и 2006 година и спечелените две титли, но разказа пред „Телефуут”: „Не съм решил още къде ще играя през следващия сезон. Може ли ще остана в Челси, тъй като имам договор за още една година.”

„САЩ също е опция за мен. Това няма да ме спре да играя за националния отбор, попитайте селекционера.”

Именно настояването на Мака да остане част от тима на „петлите” предизвика разрив в отношенията му с треньора на Челси Жозе Моуриньо. Самият играч искаше да се оттегли след Световното, но Доменек продължава да му изпраща повиквателни, а халфът да ги приема. Това ядоса Моуриньо, според когото вече е време за ветерана да се откаже напълно от участия с националния отбор.

Сега Макелеле вече окончателно е решил, че иска да играе и на Евро 2008, а това му желание окончателно разстрои връзката с Моуриньо и постави бъдещето му в Челси на карта.