Македонският футболист Горан Попов ще се опита за пробие английската бюрокрация и да заиграе в Стоук Сити, благодарение на български паспорт.

Сделката за преминаването му под наем от Динамо Киев в Стоук бе пред провал, заради липса на работна виза. Причината играчът да не може да остане в Англия, според македонското издание Дневник, е 102-то място на националния отбор на страната в рейтинга на ФИФА. Според правилото, на Острова могат да играят футболисти, чиито национални тимове заемат до 75 място в класацията.

След като станало ясно, че Горан Попов има български паспорт, нещата се променили, тъй като страната ни е член на Европейския съюз. Очаква се решението на съответната агенция във Великобритания, която ще преразгледа случая, за да издаде евентуална работна виза на Попов.

Ако сделката все пак се осъществи, македонският национал ще изкара 1 година под наем в отбора на Тони Пюлис. 27-годишният балканец е хванал окото на мениджъра по време на двата мача между тимовете в миналогодишното издание на Лига Европа.