Екип на предаването „Код Спорт“ по ТВ+ бе на митичния стадион „Анфийлд“, където ветераните на Ливърпул и Байерн направиха атрактивно 5:5 с благотворителна цел. Някои от звездите дадоха ексклузивни интервюта за българските зрители.

Първи пред камерата застана Гари Макалистър, който бе част от състава на Ливърпул, донесъл уникалния требъл от купата на лигата, купата на Англия и купата на УЕФА през 2001 година.

- Здравейте от България и „Код Спорт“, мистър Макалистър. Като посланик на Ливърпул по света как бихте ни описали магията на отбора и на „Анфийлд“?

- Знаете, че Ливърпул е клуб с огромни традиции и история. Има впечатляващи успехи в Англия, а и още по-големи по европейските терени. Печелили сме титлата в Англия, Шампионската лига, Купата на УЕФА. Това кара феновете наистина да са омагьосани от Ливърпул. Клуб с огромна история.

-  Какво е чувството да се играе пред прочутата трибуна „Коп“?

- Изключително специално. Аз играх само два сезона в Ливърпул. Но винаги можеш да помиришеш атмосферата на „Анфийлд“. Няма значение кой е съперникът и какъв е резултатът, те са там. Да имаш „Коп“-а зад гърба си е велико. Господи, боже, това е уникално отвсякъде.

- Какво е да спечелиш три купи в един сезон, както вие успяхте с Ливърпул?

- Искам да ви кажа, че е изключително трудно да спечелиш един трофей. А когато си завършил сезона с цели три купи, значи си направил нещо наистина значимо. Голям щастливец съм, че бях в Ливърпул през тази 2001 година. Попаднах на правилното място и в точното време.

- Известен сте, че вкарвате винаги много важни голове. Кой е най-любимият в кариерата ви?

- Винаги ще помня един гол срещу Евертън в мърсисайдското дерби. Вкарах от 40 метра с последния удар в мача. Всяка година го показват по телевизията и това е много специален момент за мен.

- Феновете на Ливърпул по света си задават въпроса: „Защо Ливърпул все не може да спечели Висшата лига“?

- Според мен в последните години непрекъснато се подобряваме. Приближаваме се все по-близо и по-близо до целта. Конкуренцията на върха е много сериозна. Манчестър Сити е наистина много впечатляващ отбор през този сезон. Спечелените от тях точки са просто невероятни. Във всеки друг сезон със сегашната си класа Ливърпул щеше да се бори за титлата в този момент.