Нападателят на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен все още се надява да играе за националния отбор на Англия, въпреки че от доста време не е разговарял със селекционера Фабио Капело.

Последният мач с фланелката на „трите лъва” за Оуен бе през март в контрола срещу Франция, когато той влезе като резерва.

Постоянните контузии и спад на формата обаче оставиха голаджията извън плановете на Капело. По този начин шансовете на бившия играч на Ливърпул за участие на Световното в ЮАР са минимални.

„Винаги съм оптимист. Винаги искам да вкарвам голове и мога да докажа това”, заяви Оуен. „Доказвал съм го и преди на Световни първенства, но последното нещо, което искам, е да започна кампания и да кажа всички причина, защото може или трябва да бъде повикан”.

Голаджията, който има 40 попадения за Англия, смята, че все още може да свърши работа на своята родина. На въпрос, дали е говорил с Капело, Оуен отговори: „Няма защо. Разбирам ситуацията. Трябва да играя добре и да вкарвам голове за Манчестър Юнайтед. Ако го направя, мога да бъде избран. Но не стоя през нощта, мислейки за това”, допълни Оуен.