Майкъл Оуен си навлече сериозния гняв на привържениците на Манчестър Юнайтед, след като се съгласи да играе с екипа на Ливърпул в чест на Джейми Карагър. Нападателят пренебрегна враждата между феновете на двата тима, и ще излезе на „Анфийлд” за единайсеторката на Ливърпул, срещу тази на Евертън.

Доста от привържениците на Ман Юн все още изпитват трудности да приемат трансфера на бившата звезда на Мърсисайд, година, след пристигането му на „Олд Трафърд”, и сега допълнително ще им бъде напомнено миналото на голмайстора.

Феновете на Ливърпул също най-вероятно няма да приемат топло бившия си любимец, след като той избра Манчестър Юнайтед.

Оуен все пак има благословията на сър Алекс Фъргюсън за участие в мача на Карагър.

Джейми Карагър планира събитието от 2007-ма година, когато Ливърпул му предложи да отпразнува подобаващо 10 години в клуба. След продължителна организация, двубоят ще се състои следващата събота, на 4 септември, а всички приходи ще бъдат дарени за благотворителност.

Тъй като мачът ще е по време на пауза за национални отбори, не всички желани ще са на линия, но и Карагър, и мениджърът на Евертън Дейвид Мойс обещават да пуснат силни състави, които да предложат истински сблъсък. Засега потвърждения има от бивши играчи като Роби Фаулър, Стив МакМанамън, Джейми Реднап, Гари МакАлистър.