Бившият футболист на Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Англия Майкъл Оуен не планира да стартира треньорска кариера.

Знаменитият нападател окачи бутонките на пирона след края на миналия сезон на 33-годишна възраст. Последният клуб на играча беше Стоук Сити, в състава на който той записа 70 минути в 6 мача от шампионата и вкара един гол.

"Има много неща, с които може да се занимаваш след завършване на кариерата си на футболист, но сета с пълна увереност мога да кажа само едно - нужна ми е почивка. Разбира се, никой не знае какво ще се случи в бъдеще, но не мисля, че някога ще стана треньор", сподели Оуен.

Относно националния отбор на Англия, той смята, че "трите лъва" в момента отстъпват на най-силните отбори в света като Бразилия, Аржентина, Германия, Испания и Холандия.

Говорейки за основните претенденти за Златната топка, Оуен назова имената на Кристиано Роналдо и Лео Меси.

"В състава на Байерн, който проведе отличен сезон, има много силни футболисти и Франк Рибери е един от тях. Когато обаче говорим за най-добрите в света, разбира се, че в началото на списъка винаги ще бъдат Роналдо и Меси". /БГНЕС