Новият мениджър на Фулъм Феликс Магат остави извън групата за лондонското дерби сЧелси струвалия на клуба 12 милиона паунда Костас Митроглу. Според германеца най-скъпият футболист в историята на тима все още не е готов, за да играе във Висшата лига.

Гръцкият национал направи своя дебют през миналия уикенд при 1:1 с Уест Бромич, ала ще изгледа от трибуните визитата на Жозе Моуриньо и „сините“ на „Крейвън Котидж“.

„Костас е много опасен нападател, но в тази лига трябва да си напълно готов, ако искаш да отбележиш гол“, поясни германският тактик. „Сигурен съм, че следващата седмица (срещу Кардиф Сити – б.р.) той ще се върне в състава.“

„Когато противникът е играл в Европа преди мача, винаги ни дава известно предимство. Ние сме щастливци, че Челси имаше такова дълго пътуване до Истанбул, за да играе двубой в сряда вечер. Ситуацията е добра за нас. Помня какво е – чакаш на летището, летиш няколко часа, а на другата вечер играеш мач. Играчите не могат да се наспят добре и прекарват много време в чакане на полетите. Това не им се отразява добре. Ако пресираме успешно Челси, имаме добри шансове да спечелим мача“, завърши Магат.