Полузащитникът на Ливърпул Лукас Леива е убеден, че съотборникът му Луис Суарес ще остане в тима и през следващия сезон, въпреки информациите за интерес от германския колос Байерн Мюнхен.

„В крайна сметка това ще бъде негово решение, както и на клуба. Но аз знам, че Луис е щастлив и доволен в Ливърпул“, коментира бразилският халф.

Суарес има отбелязани 25 попадения за „червените“ през този сезон във всички състезание, но мърсисайдци изпуснаха всякакви шансове за трофей през тази година, отпадайки от Лига Европа от Зенит Санкт Петербург. Във Висшата лига Ливърпул заема едва осмо място, което според мнозина е сериозна предпоставка за Суарес да напусне.

Уругваецът също е един от основните претенденти да спечели наградата за Футболист на годината, която се връчва от Асоциацията на професионалните футболисти в Англия.

„Луис със сигурност ще се се бори за тази награда. Сезонът до този момент за него е невероятен. Отбеляза много голове и показа класата си. Надявам се, че ще спечели, защото заслужава“, каза още Лукас.