Рекордната покупка на Евертън Ромелу Лукаку вероятно няма да играе в първия мач за новия сезон на тима си. "Карамелите" играят с новака Лестър следващия уикенд, но ще трябва да се справят без белгиеца. 

Нападателят не е контузен, за радост на мениджъра Роберто Мартинес. Той обаче ще получи повече време за почивка заради участието си на Световното първенство. Същото важи и за сънародника му Кевин Миралас. 

"Когато имаш играчи, които се връщат от Световното първенство, въпросът пред теб е дали ги искаш веднага на терена, или ги искаш достатъчно отпочинали, за да ти служат десет месеца без проблеми."

"Затова Ромелу и Кевин ще си починат още и вероятно ще са единствените, които няма да са на разположение за началото на сезона. Винаги има голяма доза риск, ако ги пуснеш в игра прекалено рано", сподели Мартинес. 

Освен белгийците, с проблеми са Аруна Коне и Брайън Овиедо, които се възстановяваха от контузии. Те вече са излекувани, но от фитнеса им зависи дали ще бъдат на линия за старта на сезона. 

"Казах, че имам нужда от шестима играчи, но вече привлякох четирима. Дали наистина ще се нуждая от още нови, ще стане ясно след като разбера как се възстановяват Овиедо и Коне", сподели още мениджърът на "карамелите".