Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че в отбора му ще има някои кадрови промени през новия сезон. Босът на клуба Дейвид Гил пък призна, че парите от трансфера на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид все още са на разположение на шотландеца, въпреки големите дългове, които има клуба.

Един сериозен кандидат за ново попълнение със сигурност е бразилецът Луиш Фабиано, който сам се предложи на „червените дяволи” и призна желанието да бъде новият партньор в атака на Уейн Рууни.

„Обясних ясно, че няма да подписвам нов договор със Севиля и на 29 години искам да премина в отбор, в който мога да се състезавам за най-големите отличия от първия сезон”, заяви титулярът в атаката на Бразилия.

„Изборът ще е между Манчестър Юнайтед и Милан. Това са отборите, с които бих искал да подпиша, едни от истинските гиганти на Европа. Мисля, че начинът, по който Манчестър Юнайтед играе футбол е много атрактивен. Трябва да съм честен и да кажа, че футболът в Премиършип ме привлича, както ме привлича и футболът на Манчестър Юнайтед. Да бъдеш партньор в нападение на Уейн Рууни е много атрактивно за всеки нападател”.

„Техният треньор е победител, техните играчи са победители и те са от малкото отбори в Европа, които се борят за трофеите сезон след сезон”.

„Когато Световното първенство свърши, ще взема бързо решение за бъдещето ми, а докато то тече се надявам Севиля да започне преговори. Насладих се на времето тук, но сега трябва да съм в някой гигант”.

Интересът на Тотнъм обаче не интересува Фабиано, който категорично отрече възможността да премине при „шпорите”. „Няма да има смисъл да отида в Тотнъм, мога да остана в Севиля, би било същото. Севиля всъщност е по-голям отбор, като видиш колко много сме направили в Европа, така че не би имало смисъл да отивам в по-малък отбор”, завърши „кариоката”.