Нападателят на Ливърпул Луис Суарес се извини публично за действията си преди дербито срещу Манчестър Юнайтед вчера. Уругвайският национал отказа да се ръкостиска с капитана на „червените дяволи“ Патрис Евра, което доведе до остра реакция от страна на френския защитник. Впоследствие пък Рио Фърдинанд също отказа да се ръкува със Суарес.

Евра и Суарес се забъркаха в расистки скандал преди време, който донесе наказание от 8 мача и солидна глоба за футболиста на Ливърпул. Дербито вчера бе първият мач за нападателя като титуляр, след като изтърпя наказанието си.

„Разговарях с мениджъра си след мача на „Олд Трафод“ и осъзнавам, че направих грешка. Не разочаровах само него, но също и целия клуб и съжалявам за това. Направих грешка и съжалявам за случилото се“, се казва в изявлението на Суарес, което бе публикувано на официалния сайт на Ливърпул.

„Трябваше да се ръкувам с Патрис Евра преди мача и се извинявам за действията си. Искам да оставя всичко зад гърба си и да се концентрирам върху футбола“, завършва нападателят.