Новото попълнение на Ливърпул Луис Алберто не скри задоволството от трансфера си при „червените“. 20-годишният нападател бе официално представен днес, след като вчера премина успешно медицинските тестове. Мърсисайдци ще платят близо 7 млн. паунда на Севиля за услугите на Алберто. През миналия сезон той игра под наем в тима на Барселона Б, за който записа 38 мача, в които реализира 11 гола и записа цели 17 асистенции.

„Ливърпул е топ отбор. Все едно сънувам в момента и искам да се насладя изцяло на това. Много се вълнувам, никога не съм се вълнувал толкова, но съм много щастлив. Мисля, че съм най-щастливият човек на земята“, бяха първите думи на Алберто като футболист на Ливърпул.

„Бях много изненадан, когато разбрах за интереса на Ливърпул към мен. Никога не съм очаквал това да се случи. Дойдох тук, за да се радвам на добри моменти заедно с феновете – знам, че те ще ми помогнат да не оставам сам. Вярвам, че всички заедно отново можем да направим този клуб един от най-великите“, каза още нападателят в първото си интервю за официалния сайт на „червените“.