Неверотно луд мач се получи на „Стамфорд Бридж”, където отборите на Челси и Астън Вила завършиха 4:4 в среща от 19-я кръг на Премиършип.

Двубоят започна отлично за гостите, които поведоха в 14-та минута, след като Агбонлахор центрира в наказателното поле на домакините, а Джон Карю свали топката на Шон Малоуни, който разстреля Петър Чех.

В 26-та минута капитанът на „сините” Франк Лампард напусна терена заради контузия, а на негово място се появи Михаел Балак.

Положението на Челси се усложни още повече в 44-та минута след самостоятелен рейд на Малоуни, който стреля от границата на наказателното поле на домакините, след което Чех не успя да се намеси добре и топката влетя в неговата мрежа за втори път.

Във втората минута от даденото от съдията продължение на първата част „сините” успяха да намалят пасива си, след като Балак бе съборен в наказателното поле от Зат Найт, а Шевченко реализира отсъдената дузпа. Защитникът на гостите бе изгонен с директен червен картон и Вила остана с човек по-малко на терена.

Второто полувреме започна повече от добре за отбора на Челси, който изравни резултата след хубав далечен удар на Шевченко в 50-та минута.

В 66-та минута „сините” поведоха с 3:2, след като Шевченко направи двойно подаване с Алекс и бразилецът, който остана сам срещу Скот Карсън не остави никакви шансове за стража на Вила.

След груба грешка в отбраната на домакините, която остави непокрит Мартин Лаурсен, датчанинът засече центриране на Ашли Йънг в 72-та минута и прати топката за трети път в мрежата на неубедителния Петър Чех .

Десет минути преди края на мача Рикардо Карвальо от домакините бе изгонен с директен червен картон за изключително грубо нарушение срещу Габриел Агбонлахор.

Все пак в 88-та минута след чудесно изпълнение на Михаел Балак от пряк свободен удар „сините” отново излязоха напред в резултата.

В 90-та минута Ашли Коул изби с ръка топката от гол линията и също бе изгонен с директен червен картон от съдията Фил Дауд. Дузпата бе реализирана от Гарет Бари, който оформи и крайния резултат в мача.

Уест Хем и Рединг не успяха да се победят и завършиха 1:1. Нолберто Солано в 42-та минута бе точен за „чуковете”, а Дейв Китсън в 60-та минута донесе точката за „кралските поданици”, които завършиха мача с човек по-малко, след като Бринар Гунарсон бе изгонен с директен червен картон.