Вратарят на френския национален отбор Уго Лорис заплаши клубния си тим Тотнъм, че може да си тръгне още през януари, ако ситуацията около титулярното му място не се промени.

Бившият ас на Олимпик Лион пристигна в Северен Лондон в последния ден на летния трансферен прозорец, като очакваше веднага да се наложи в стартовата единадесеторка на „шпорите“, но бе неприятно изненадан от мениджъра си Андре Вилаш-Боаш. До момента португалецът залага твърдо на 41-годишния Брад Фридъл, който се намира в чудесна форма.

„Тренирам, опитвам се да бъде професионалист, давам най-доброто от себе си, но решенията са треньора“, заяви Лорис. „Всичко е възможно. Когато си спортист, винаги искаш да си на терена.“

Темата не подмина и италианският национал Салваторе Сиригу, който се изправи срещу френския си колега при снощния мач между двете страни, завършил с победа на „петлите“ с 2:1. „Ако трябва да съм честен, харесвам Фридъл, той се справя невероятно за играч на неговата възраст. Но в Тотнъм трябва да се радват, че имат Лорис. Той е капитан на Франция, а също и един от най-добрите вратари в Европа. Нямам идея защо платиха за него 10 милиона паунда, а не го пускат“, сподели стражът на Пари Сен-Жермен.