Ливърпул вероятно ще трябва да скъси листа с летните покупки, след като се разбра, че новите американски собственици на тима са купили отбора със заем от Кралската банка на Шотландия.

„Гардиън ” съобщава, че Том Хикс и Джордж Жилет за заели близо 300 милиона паунда от банката, за да финансират сделката. Сумата е отдадена с процент и половина над стандартната лихва, което означава, че в цифри лихвата за тази година ще възлезе на около 21.5 милиона паунда.

Дългът е различен от онзи, който взе Глейзър, за да купи Манчестър Юнайтед, но специалисти, запознати със сделката, твърдят, че Ливърпул ще трябва да плати лихвата, или поне да даде по-голяма част от парите на Хикс и Жилет, за да се изплатят те.

Условията по заема са изпратени до всички акционери в специален документ, който разкрива, че двамата американски бизнесмени са заели 185 милиона паунда, за да купят клуба за 174 милиона, а освен това им се предоставя и „револвиращ кредит” от 113 милиона, който може да се използва за започването на строеж на нов 60-хиляден стадион.

Още 200 милиона ще бъдат взети назаем щом започне същинският строеж на съоръжението, но все още не е ясно какъв е планът.