Ливърпул окончателно се оттегли от битката за подписа на Том Инс от Блекпул. Юношата на мърсисайдци почти сигурно ще се озове в новака във Висшата лига Кардиф Сити, който извади по-сериозна оферта.

Все още не се споменават конкретни цифри, но според медиите на Острова уелсците са платили исканата от мандарините сума. Това на практика изважда „червените“ от играта, тъй като Инс вече не така силно желан, както през януари, когато Брендън Роджърс страдаше от липса на нападатели.

„Става дума за това дали можем да си позволим такъв трансфер“, обясни северноирландецът. „Ако Том остане в Блекпул, това не означава, че няма да премине в Ливърпул на по-късен етап. В този трансферен прозорец обаче ще е трудно да го вземем.“

Бащата на играча Пол Инс, който е и мениджър на Блекпул, хвърли повече яснота върху ситуацията. „Кардиф показа значителен интерес към Томас и президентът ни прие тяхната оферта. Когато Том се прибере другия понеделник, двамата ще седнем и ще обсъдим ситуацията. Той обича Блекпул и ми каза, че не бърза да напуска клуба“, завърши Инс-старши.