Бразилският халф Лукаш е първото ново попълнение на Ливърпул за новия сезон, твърдят от настоящия клуб на играча Гремио.

20-годишният кариока отдавна е свързван с трансфер в Европа, след като впечатляващите му изяви в центъра на терена хванаха окото на много скаути.

От Гремио съобщиха, че са получили десетки обаждания от различни клубове, но разкриха, че Ливърпул са били най-съобразителни и са успели да се сдобият с таланта.

„Осъществихме сделката много бързо, защото от Ливърпул проявиха сериозен интерес,” заяви генералният секретар на Гремио Алфредо Оливейра пред местно радио.

„Лукаш вече замина за Европа, където ще бъде представен и трябва да се доуточнят някои малки детайли. Мога да потвърдя, че трансферът е договорен и Лушак ще се присъедини към новия си отбор веднага щом Гремио приключи участието си за Копа Либертадорес,” сподели още Оливейра.

Смята се, че Ливърпул са се разделили с около осем милиона паунда за правата на Лукаш. Неговото пристигане на „Анфийлд” ще направи конкуренцията на позицията много оспорвана, тъй като Рафаел Бенитес вече разполага с Шаби Алонсо, Момо Сисоко и Хавиер Машчерано.