Ливърпул победи Нюкасъл с 3:0 като гост и добави още мъка към и без това ужасното представяне на „свраките”. Мърсисайдци се представиха на ниво и имаха много повече положения за гол, но се задоволиха само с три попадения през рехавата защита на своите домакини.

Блестящият в този мач Стивън Джерард откри резултата в 28-та минута, когато с топовен шут от 25 метра зашемети Шей Гивън. Английският национал бе постоянно освиркван от феновете на Нюкасъл, заради слабото си представяне за „Трите лъва” през седмицата, при загубата от Хърватия в евроквалификация.

Веднага след почивката Ливърпул нанесе и поредния удар, като в първата си атака, след корнер, изпълнен отново от Джерард, Дирк Каут засече кълбото и го прати в мрежата на Нюкасъл.

Точка на спора сложи Райън Бабел в 66-та минута, когато отново Джерард подаде за третия гол на Ливърпул. Капитанът на „червените” намери холандеца, който с прецизен диагонален удар покоси домакините.

Нюкасъл имаше твърде малко положения през целия двубой, пропилени от Алън Смит и компания. За сметка на това, Ливърпул имаше куп възможности да направи резултата позорен за Тайнсайд.

След поредната загуба на Нюкасъл, съдбата на мениджъра Сам Алърдайс при „свраките” никак не е сигурна. След като се наситиха да освиркват Джерард, феновете на домакините се обърнаха срещу специалиста и го призоваха да си тръгне от „Сейнт Джеймсис Парк”.