Централният двубой от 34-ия кръг на Висшата лига безспорно е Ливърпул срещу Манчестър Сити.

Ливърпул прави един блестящ сезон, а в момента е на 5 мача от титлата, която за последно беше спечелена през 1990 година, когато мениджърът на тима Брендън Роджърс е на едва 16 години. Самият наставник коментира пред медиите, че неговият Ливърпул прилича на "стария Ливърпул"- този, който той е гледал по телевизора в детството си. Луис Суарес и Даниел Стъридж могат да се превърнат в тези нови герои на Ливърпул в тази нова епоха. Да се намери билет за двубоя със Сити си е направо невъзможно, а атмосферата на "Анфийлд" ще е неповторима.

Двубоят идва и в седмицата, когато цяла Англия си спомня за трагедията на "Хилзбъро". Този двубой няма да определи шампиона, но ще наклони везните към един от двата отбора и ще го направи фаворит за титлата, а също така ще повдигне самочувствието му до края на кампанията, което също ще има решаващо значение. Или както често се казва това е мач с цената на 6 точки.

Нито един от двата отбора няма да е доволен на равенството. Съставът воден от Мануел Пелегрини няма да се разсърди и на точка, но в природата на Сити, както и на Ливърпул е да атакува.

Думите на двамата треньори преди срещата показаха уважението им един към друг и към отборите.

"Ние се отнасяме с уважение към съперника ни в тази среща. Сити има великолепни футболисти, мениджърът им е добре подготвен с усет към работата си и се справя много добре с нея. Той е човек с богат опит. Следях работата му във Виляреал и Малага", заяви Брендън Роджърс преди двубоя.

"Играем на "Анфийлд" и трябва да спечелим", допълни той.

"Трябва да се справим добре в защита. На терена излизат 11 души, те добре знаят как да се отбраняват, но и как да атакуват. Ако играеш в отбрана с 10 души, то ти няма как да дадеш на съперника да атакува добре. На терена ще има обаче два атакуващи отбора, зрелищни състави отбелязали най-много попадения във Висшата лига този сезон", заяви Мануел Пелегрини преди двубоя.

"След като ние, Челси и Ливърпул се намираме на върха в таблицата, то явно знаем и как да се браним", допълни той.

Двата най-резултатни отбора през настоящия сезон един срещу друг, ще бъде доста интересно. Това не е кулминацията на сезона, но е един от централните моменти в него. В класирането Ливърпул е лидер със 74 точки, а Сити е 3-ти със 70, но и два мача по-малко.

Вероятни състави:

Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Сахо, Фланаган, Хендерсън, Джерард, Коутиньо, Стърлинг, Суарес, Стъридж

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Туре, Фернандиньо, Силва, Насри, Агуеро, Джеко

Срещата започва в 15:37 часа.