Ливърпул реши да откаже клубовете, които се интересуват от привличането на Мартин Шкъртел , като постави цена на централния бранител от 20 млн. английски лири.

Според медиите в страната словашкият национал не се чувства добре в сегашния си клуб и смята да подаде молба за трансфер, като Манчестър Сити, Ювентус и Милан чукат на вратата му.

Мърсисайдци очевидно обаче не желаят да се разделят с Шкъртел, който бе избран от феновете за най-добър играч през сезона. „На онези, които искат да подпишат с Шкъртел това лято, ще са им необходими ужасно много пари“, споделя източник, близък до клуба. „Той е фантастичен бранител, а Ливърпул не иска да има репутацията на клуб, който продава най-добрите си играчи.“

В интервю пред официалния уебсайт на „червените“ 27-годишният защитник опроверга информациите, че ще търси предизвикателство на друго място. „Единственото, което мога да кажа, че тези информации не са верни. Никога не съм казвал, че искам да напусна или че ще подам молба за трансфер. Имам договор с Ливърпул и съм щастлив тук. Изобщо не мисля да си тръгвам“, категоричен бе Шкъртел.