Ливърпул е готов да наддава за бразилския национал Бернард, който се очаква да заиграе в Европа след впечатляващия си сезон с Атлетико Минейро.

20-годишният футболист демонстрира страхотни качества в кампанията на клуба за Копа Либертадорес, където го чака финал срещу парагвайския Олимпия. Халфът, който бе част от състава на „селесао“ за Купата на Конфедерациите, вкара 4 гола в турнира и сам предположи, че двата мача за титлата може би ще са последните му за Атлетико.

„Без значение дали тези мачове ще са последните ми за Атлетико, те ще бъдат едни от най-важните в кариерата ми“, обясни Бернард. „Либертадорес е много важен трофей както за клуба, така и за играчите. Ще направя всичко, за да зарадвам феновете ни, защото такива моменти могат и да не се повторят.“

Атакуващият полузащитник има освобождаваща клауза в договора си за 20 милиона паунда, като освен Ливърпул и Тотнъм изявява желание да я плати. Мърсисайдци вече пропуснаха да подпишат с фаворита си за този пост Хенрих Мхитарян и сега ще направят опит да постигнат целта си с трансфера на Бернард.