Ливърпул разнебити Лутън в преиграването от третия кръг в турнира за купата на Англия. „Мърсисайдци” вкараха пет безответни гола на своя противник и продължават в следващата фаза на турнира.

В герой за „червените” се превърна капитанът им Стивън Джерард, който се разписа на три пъти. Началото на головата серия сложи холандецът Райън Бабел в самия край на първата част. Осем минути след подновяването на играта Стиви Джи отбеляза първия си гол в мача. След само пет минути финландският централен защитник Сами Хупия направи резултата класически.

Джерард оформи хеттрика си с попадения в 64-та и 72-та минути. Възпитаниците на Рафаел Бенитес чакат в следващия кръг победителя от мача Хавант – Суонзи, който е утре.

Димитър Бербатов не бе в групата на неговия Тотнъм при победата с 1:0 като гост над Рединг. Единственото попадение отбеляза капитанът на „шпорите” Роби Кийн в 15-та минута. В следващият кръг Дими и компания ще срещнат лидера в Премиършип Манчестър Юнайтед, като мачът ще е на „Олд Трафорд”.

Резултати от останалите преигравания в в трети кръг:

Бъри – Норич – 2:1

Милуол – Уолсол – 2:1

Уест Бромич - Чарлтън - 2:2 (в редовното време и продълженията), 4:3 след дузпи

В четвъртия кръг на FA Cup Милуол гостува на Ковънтри, Саутхямптън приема Бъри, а Уест Бромич гостува на Питърбъроу.

Двубоят между Бристъл Роувърс и Фулъм бе отложен.