Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш върна в състава полузащитника Джонджо Шелви от Блекпул. Халфът игра на „Блумфийлд Роуд“ под наем, но контузията, която получи Лукас Леива по време на двубоя за Карлинг къп срещу Челси снощи, е накарала ръководството на „червените“ да се възползва от специална клауза в договора на футболиста и да го върне на „Анфийлд“ преди изтичане на контракта.

В последните седмици двата щаба преговаряха за удължаване на контракта на футболиста, който се представи отлично с фланелката на Блекпул. Шелви реализира пет гола в десет мача и се превърна в един от основните играчи за мениджъра Йън Холоуей.

„Определено това е огромно разочарование за нас, тъй като той се представяше много добре откакто е тук. Искаме да благодарим на Джонджо за усилията, които положи и на Кени Далглиш, който му позволи да дойде. Ще поддържаме постоянен контакт с Ливърпул и ще се опитаме да го върнем през януари, ако в Ливърпул нямат проблеми с контузени футболисти“, коментира мениджърът на Блекпул.

Все още не е ясно колко сериозна е контузията в коляното на Лукас Леива.