Ливърпул е на път да привлече обратно в редиците си своя юноша Майкъл Оуен, след като неговият настоящ клуб Манчестър Юнайтед най-вероятно няма да поднови договора му, който изтича през лятото, предаде сайтът CaughtOffside.com.

Интернет медията разкрива, че мениджърът на „червените“ Кени Далглиш е постигнал предварително споразумение с 32-годишният нападател да се върне на „Анфийлд“ за старта на следващия сезон. Мърсисайдци срещат трудности при отбелязването на голове през тази кампания, като шотландският специалист се надява привличането на опитния Оуен да му осигури повече вариативност в атака.

В момента единствените чисти нападатели в състава на Ливърпул са Луис Суарес и Анди Керъл. Суарес се представя на добро ниво този сезон и има 12 гола във всички турнири, като се има предвид, че Ливърпул не играе в Еропа, а самият уругваец изтърпя наказание от 8 срещи заради расистки обиди към Патрис Евра от „червените дяволи“. Керъл обаче все още изпитва трудности с адаптацията си в отбора, а платената за него висока трансферна сума (35 млн. паунда) предизвиква допълнителни критики по негов адрес.

CaughtOffside.com разкрива, че самият Оуен е потвърдил новината чрез съобщение на личния си профил в социалната мрежа „Туитър“, което гласи: „Нямам търпение да започна, Ливърпул, аз идвам. Само първо да се оправя от тази „договорна“ контузия.“

„Казаха ми, че скамейката на резервите на „Анфийлд“ била една от най-добрите, имала луксозни седалки, които се затоплят, а също и личен масажист, който ти разтрива краката, докато гледаш мача от най-хубавото място на стадиона“, допълва шеговито бившият английски национал.