Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес не се е отказал от привличането на защитника Габриел Хайнце от конкурента Манчестър Юнайтед.

„Червените” отправиха оферта за близо 7 милиона паунда за аржентинеца, която обаче бе отхвърлена от Юнайтед, като наставникът сър Алекс Фъргюсън бе категоричен, че няма да пусне Хайнце в Ливърпул.

Последните информации обаче твърдят, че представители на бранителя са решили да търсят правата му в съда, за да се намери задоволително решение.

След цялата драма, съпътстваща опита на Юнайтед да привлече Карлос Тевес, сега „червените дяволи” ще се опитат да избегнат още един неразрешен казус.

Рафаел Бенитес обаче намекна, че вече са задвижени правните действия от страна на Ливърпул.

„Ние отправихме оферта, те я отхвърлиха и сега с въпроса са се заели адвокати,” каза босът на мърсисайдци. „Трябва да чакаме. Все още се опитваме да осъществим сделката. Той е играч, който ние харесваме много.”

Миналата седмица обаче Фъргюсън даде да се разбере, че не мисли да предоставя Хайнце на един от най-върлите си противници. „Мога да ви уверя, че Ливърпул няма да вземе Габриел Хайнце,” каза той. „Можем да потвърдим това, и ще го направим. Имахме няколко оферти за него, но отхвърлихме всички.”

По-късно се разбра, че Хайнце разполага с документ, подписан от изпълнителния директор на Ман Юнайтед Дейвид Гил, според който играчът може да напусне, ако в клуба се получи оферта, надхвърляща 6 милиона паунда. По тази причина представители на аржентинския национал ще поискат право решение на въпроса.

Ако се осъществи тази сделка, тя ще е първата от 1964 година насам между двата клуба.