Директорът по мениджмънта в Ливърпул Иън Айр намекна, че през лятото ще има разговори между ръководството на клуба и нападателя Луис Суарес за нов договор на играча.

Уругваецът подписа с тима от „Анфийлд“ за 5,5 години през януари 2011 г., но „червените“ ще се опитат да удължат контракта въпреки трудния сезон за футболиста. Суарес изтърпя наказание от 8 срещи, след като бе признат за виновен за расистки обиди по адрес на защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра. След изтичането на санкцията звездата в атаката на мърсисайдци бе свързван с няколко европейски клуба, но Ливърпул иска да го задържи на всяка цена.

„Вижте, той има договор до 2016 г., а и сам каза, че иска да остане. Сигурен съм, че Деймиън Комоли ще разговаря с агента му“, заяви Айр. „Защо да се отказваме от Лиус Суарес? Той е абсолютно фантастичен. Той е едно от представителните лица на нашия тим.“

„Има неща, които обсъждаме при затворени врата, и ще продължим тази дискусия, когато дойде подходящото време за това. Луис е жизнено важен за нашите планове и се надявам да остане такъв още дълго време“, допълни Айр.