Отборът на Ливърпул победи Съндърланд с класическото 3:0 в мач от 25-тия кръг в Премиършип и по този начин даде първи признаци за излизане от тежката криза, в която се намира отбора.

Това бе едва първата победа за Ливърпул в Премиършип през 2008-ма година. Преди това тимът от града на Бийтълс имаше 3 равенства и една загуба и по този начин се бе смъкнал на незавидното 7-мо място.

Началото на днешния мач не се различаваше от досегашните през новата година. Ливърпул изглеждаше безидеен на своя „Анфийлд” и създаваше твърде малко голови положения.

Затова и на полувремето резултатът бе 0:0, като не се виждаше по какъв начин мърсисайдци ще успеят да вземат победата.

Дългучът Питър Крауч вкара важния първи гол в 56-тата минута и по този начин даде на своите съотборници нужния тласък. Джейми Карагър центрира отляво в наказателното поле, където над всички се извиси Крауч и с глава откри резултата.

След това попадение играта на домакините се преобрази и те започнаха да атакуват опасно.

Така се стигна до втори гол, дело на Фернандо Торес в 69-тата минута. Хлапето получи пас с глава от Крауч, навлезе в наказателното поле и от 15-тина метра направи резултата 2:0 с удар в долния десен ъгъл на Съндърланд.

Крайният резултат 3:0 оформи капитанът на „червените” Стивън Джерард от дузпа за фаул срещу Джърмейн Пенант.

Със спечелените три точки Ливърпул се изкачи на 5-та позиция с 43 точки, на една зад своя градски съперник Евертън. Съндърланд пък е на 16-то място, на 2 точки над зоната на изпадащите.