Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс подготвя изненадваща оферта за бившия нападател на Челси Дидие Дрогба. Вчера Ливърпул загуби от Арсенал с 0:2 на „Анфийлд“, като по този начин записа най-лошия си старт в английския елит в последните 50 години. „Червените“ нямат победа в първите си три мача от сезона.

След напускането на Анди Керъл, който премина под наем в Уест Хем, Ливърпул остана без изявен централен нападател. Роджърс разкри след поражението от лондончани, че е очаквал в тима да бъде купен нов футболист в предни позиции, който да замести английския национал. В крайна сметка обаче, „червените“ не успяха да намерят нов футболист на тази позиция до изтичането на трансферния прозорец.

Приоритет за Роджърс в следващите седмици ще бъде намирането на нов нападател, който обаче трябва да бъде свободен агент. Именно такъв е случаят с Дидие Дрогба, който напусна китайския Шанхай Шенхуа заради финансови проблеми. Пречка за евентуален трансфер би се оказала високата заплата на Дрогба. Бившият нападател на мърсисайдци Майкъл Оуен също се спряга за завръщане на „Анфийлд“.