Ливърпул направи първата крачка към групите на Шампионската лига, след като в първата среща от третия предварителен кръг на надпреварата победи като гост с минималното 1:0 Тузлуза.

Единственото попадение в срещата бе дело на новото попълнение на тима Андрей Воронин.

Футболистът, който премина при англичаните от Байер Леверкузен показа, че бързо се е адаптирал в тима и още при първата си голяма възможност се възползва от шанса, за да даде гол предимство на чужд терен за тима на Рафаел Бенитес.

Попадението бе реализирано малко преди почивката, в 43-та минута когато украинецът напредна в половината на домакините и с удар от около 25 метра прати топката в мрежата на Тулуза.

Преди това Стивън Джерард имаше възможност да открие резултата, но шансът се усмихна на Воронин, който се оказа в прегръдките на своите съотборници.

Въпреки предпазливостта от страна и на двата отбора, превъзходството на Ливърпул си пролича още през първата част на двубоя, като статуквото се запази и през второто полувреме. Френският тим също имаше своите положения, но играчите така и не успяха да се справят с Хосе Рейна

Срещата-реванш е на 28 август на „Анфийлд”.