Фиорентина измъкна първото място в група Е, след победа с 2:1 като гост на Ливърпул. Алберто Джилардино се превърна в големия герой за „виолетовите”, с попадението си в последната минута на двубоя, която със сигурност дава по-големи шансове на италианците за приемлив съперник на осминафиналите в Шампионската лига. Олимпик Лион продължава като втори в група Е, след разгром над Дебрецен с 4:0. Ливърпул ще играе в Лига Европа, а унгарците отпадат без точка.

Фиорентина излезе на „Анфийлд” с ясната мисъл, че Лион почти сигурно ще победи Дебрецен в другия двубой, и затова се нуждае от трите точки срещу Ливърпул. „Виолетовите” бяха много активни и още в началото можеха да получат чудесен подарък от едно лошо връщане назад на Даниел Агер. Марио Сантана успя да отправи удар към резервния вратар на Ливърпул Диего Кавалиери, но дебютиращият в Шампионската лига страж се справи. Мартин Йоргенсен, Рикардо Монтоливо и Лоренцо Де Силвестри също опитаха късмета си, но през първото полувреме вратата на Кавалиери бе запечатана.

Точно преди почивката обаче, в един от проблясъците на Ливърпул, Стивън Джерард асистира на Юси Бенаюн, за да открие той резултата. Преди мача Джерард получи и признание, за изиграния мач №500 с екипа на „червените”.

През второто полувреме Ливърпул опита да реализира и второ попадение, за да донесе малко радост на измъчените си фенове, но Агер направи страхотен пропуск от непосредствена близост. Вместо това, Фиорентина успя да изравни, в 63-та минута чрез Йоргенсен, който бе намерен от Джилардино. Отново Джерард, а и 18-годишният Хайме Пачеко, имаха възможност да се разпишат за Ливърпул, но в проливния английски дъжд краен победител се оказаха италианците. Алберто Джилардино отбеляза попадението, донесло успеха за Фиорентина, и извело тима до първо място в групата.

Олимпик Лион победи с 4:0 Дебрецен, и продължава като втори в групата. Французите нямаха никакви проблеми срещу унгарския тим, отстранил Левски, за да влезе в Шампионската лига. Те обаче загубиха един от най-ценните си играчи – Сидни Гову – който получи травма и напусна принудително след половин час игра.

Малко преди това Бафетимби Гомис бе открил резултата, а точно преди почивката Мишел Бастос направи 2:0. Влезлият вместо Гову Миралем Пянич се отчете с попадение в 59-та минута, а последният гол бе дело на Али Сисоко в 76-та. Така Лион успя да постигне два успеха с по 4:0 над Дебрецен и си заслужи класиране на осминафинал.