Ливърпул ще се опита да привлече нападателя на Астън Вила Андреас Вайман, ако австриецът не се договори с бирмингамци за новия си контракт. 21-годишният таран отхвърли поредната оферта на клубното ръководство, като не е ясно колко още предложения ще получи.

На Острова смятат, че мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс е голям почитател на Вайман, който бележи видим прогрес в представянето си въпреки застрашително слабия сезон на „виланите“.

За 21-годишният играч от дълго време се говори като за следващото откритие на клуба, а през настоящата кампания талантът налива допълнително масло в огъня с 11-те си гола в 30 двубоя.

Въпреки че се утвърди като неизменна част от тима на Пол Ламбърт, Вайман за втори път отхвърли предложение за нов договор, а настоящият му такъв изтича през юни 2014.

В Ливърпул непрекъснато се информират по неофициални канали за развитието на преговорите, като считат, че 5 милиона паунда ще бъдат достатъчни, за да доведат нападателя на „Анфийлд“, ако той окончателно откаже да преподпише.