Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще се опита да обвърже с дългосрочни договори трима от най-добрите си юноши, след като те се представиха много силно при първите си мачове за първия отбор. Става дума за Рахийм Стърлинг, Андре Уисдъм и испанеца Сусо.

Първият бързо се превърна в любимец на Роджърс и все повече се утвърждава като титуляр за мърсисайдци. От началото на сезона бившият играч на Куинс Парк Рейнджърс има 9 мача във всички турнири.

Сусо (или Хесус Фернандес Саес) и Уисдъм също получиха шанс да покажат качествата си, като и двамата записаха дебют на ниво Висша лига при победата с 5:2 над Норич. Северноирландският наставник се принуди да разчита на кадри от младежките формации на клуба, след като чаканият от него нов нападател така и не бе закупен през лятото. Те обаче не го подведоха и в момента треньорът е убеден, че е било предначертано триото да пробие при мъжете тъкмо в този тежък момент. „Странно е как се получиха нещата. Може би е съдба“, сподели Роджърс. „Понякога нещата се случват по план, друг път – по необходимост.“

„Във всеки случай планът ни бе между летния и зимния трансферен прозорец да видим колко от младите играчи ще покажат качества за първия състав, а съм много, много доволен от влиянието, което те оказаха. Те играят без страх, но винаги съм казвал, макар че младите винаги са готови да прескачат бодлива тел за треньора си. Те са доказателство, че с много талант, дух и вяра можеш да постигнеш много, без значение на колко години си“, завърши Роджърс.