Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс изпратил скаути, които да наблюдават защитника на Торино Анжело Огбона в мача с Каляри през уикенда. Тимът на тъмнокожият бранител отстъпи с 0:1 като домакин, но това няма да охлади интереса на мърсисайдци.

Всички на Апенините очакваха 24-годишният Огбона да смени Серия А с друго първенство, като спортният директор на Торино дори му постави цена от 16 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед бе сред отборите, които следяха отблизо прогреса на играча, а в момента е видно, че защитният вал на „червените дяволи“ се нуждае от подсилване. Плановете му да доведе 189-сантиметровият италианец на „Олд Трафорд“ през зимата обаче лесно могат да бъдат объркани от Ливърпул. Брендън Роджърс също търси попълнения в отбрана, а Огбона определено му се понравил.

Наскоро пък самият футболист призна, че с удоволствие би играл в Англия, като няма да има проблеми с езика. „Със сигурност ще отида да играя в чужбина за в бъдеще. Английският свят ме порази. Футболът там е подобен на този, който се играе в Торино. А пък аз говоря английски“, многозначително заяви Огбона.